Із кролика що можна приготувати
Страви з кролика
Кролятина відноситься до білого м'яса і є абсолютним дієтичним продуктом, що містить в собі величезну кількість різних вітамінів і корисних речовин. В домашній кухні кролика можна приготувати по-різному: згасити в білому соусі або перетворити в печеню. Це м'ясо легко піддається кулінарній обробці і з легкістю засвоюється в организме.Кстати, це м'ясо має найнижчий відсоток холестерину, тому його часто рекомендують використовувати в їжу дієтологи.
Кроляче м'ясо цінують не тільки найвибагливіші гурмани, але і звичайні любителі смачного, ніжного і ароматного м'яса. Особливо ніжним і соковитим виходить кролик в сметані , якого потрібно готувати, дотримуючись деякі правила. Сьогодні я пропоную Вам найпростіший, на мій погляд, рецепт приготування цієї вишуканої страви. Для різноманітності смаку страви додамо ще кілька інгредієнтів.
Кролик в рукаві – справжнє святкове блюдо, яке здивує всіх запрошених своїм ніжним м'ясом і незабутнім ароматом! Готується такий кролик дуже просто і легко. Два важливих моменти, завдяки яким ви отримаєте статус самої кращої господині і люблячої дружини, мами і подруги року – це приготування соусу і маринаду.
Взагалі м'ясо кролика вважається дієтичним, ніжним і дуже соковитим. Готувати таке м'ясо – одне задоволення. Ось саме тому ми сьогодні приготуємо кролика в духовці . Завдяки нашому маринаду страва вийде надзвичайно м'яким і, просто таки буде танути в роті. До речі, м'ясо по цьому рецепту може стати навіть центральним стравою на святковому столі. Пригощайтеся з задоволенням!
М'ясо кролика на смак досить таки нейтральне. Тому я пропоную Вам використовувати різні смакові добавки, які допоможуть перетворити тушкованого кролика в справжній шедевр смаку. Таке блюдо зможе прикрасити не тільки урочистий сімейний обід, але і будь-який святковий стіл. У цьому рецепті, в якості смакових добавок, ми будемо використовувати гірчицю, оливки і вино.
Кролик, вважається одним з найвідоміших дієтичних страв. Кролятина завжди виходить дуже соковитою, ніжною і смачною. Про корисні властивості цього м'яса тільки ледачий не чув, а достоїнства цього дієтичного продукту можна перераховувати нескінченно. Крім того, різні варіанти страв можна варіювати як завгодно, в залежності від Ваших уподобань, ситуації, бажання і настрою. Як тільки кролика не готують: його і парять, смажать, тушкують, роблять котлети, запікають в духовці, загалом, тут Вам прийде на допомогу фантазія. Ну, а я сьогодні хочу представити Вам дивовижний рецепт приготування кролика з картоплею в духовці , він досить простий.
Якщо Ви ще думаєте, що ж смачненького приготувати до святкового вечері, то не сумнівайтеся, і готуйте кролика у вині ! Кролятина – це дієтичне м'ясо дуже смачне, соковите, ніжне і абсолютно нежирне. Саме з нього вийде відмінний гаряче блюдо для святкового випадку. Тим більше, готується це блюдо зовсім не складно, і приготувати його можна заздалегідь, а перед подачею до столу просто розігріти.
Сьогодні ми з вами приготуємо неймовірно смачне, ситне блюдо під назвою кролик тушкований з грибами . Цю страву можна подавати як в будь-які повсякденні дні так і на святковий стіл, його пряний аромат зводить з розуму, а ніжний злегка підкислений присмак приносить невимовне насолоду!
Кролик з чорносливом – вишукане даний страва французької кухні, яке закохає в себе кожного, хто хоч раз спробує його. Готується таке м'ясо дуже легко і просто, єдине, на що слід звернути увагу, так це на збір трав для букета гарні і підготовку компонентів страви. У будь-якому випадку це того варто, так як кролик виходить з неймовірним апетитним ароматом ніжним і соковитим м'ясом, яке просто тане в роті.
Пропоную вашій увазі рецепт приготування кролика в вершково-гірчичному соусі . Це страва французької кухні, яка славиться своїм вишуканим смаком. І повірте, кролик вийти дуже ніжним і ароматним. До того ж сам процес не займе багато часу, та й витратиться вам доведеться тільки на кролика.
"Кролик - це не тільки цінне хутро, але й 3-4 кілограми дієтичного, легко усваяемого м'яса" - жартував відомий гуморист. Але що стосується користі кролятини, безсумнівно, правда. Кролятина - це джерело повноцінного білка, мінеральних речовин, вітамінів в ньому більше, ніж в яловичині, баранині і свинині. Особлива корисна кролятина дітям, годуючим матусям, тим, хто страждає харчовою алергією, і тим, хто сидить на дієті. Про те, як правильно і смачно приготувати кролика, сьогоднішній рецепт - гуляш із кролятини .
Кролятина на реберцях готується не дуже складно, швидко по часу і вимагає всього пари інгредієнтів. Зате смак кролячого м'яса не забудуть ваші гості дуже довго. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо самостійно, адже ні для кого не секрет, що домашня їжа завжди смачніше будь-який інший, та й набагато корисніше.
М'ясо кролика один з найкращих м'ясних продуктів. Таке м'ясо легко засвоюється нашим організмом і містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, які необхідні людині. Ніжне, біле м'ясо кролика запечене в рожевому вини з овочами припаде до смаку вам і вашим близьким. Неймовірно апетитний і смачне блюдо з чудовим ароматом, перед яким неможливо встояти і не спробувати шматочок. Отже, рецепт приготування кролика під рожевим вином.
Страви з кролика – 20 швидких та смачних рецептів
Хочеш побалувати себе, близьких чи гостей апетитним м’ясом? Тоді обов’язково спробуй страви з кролика, а наші 20 рецептів допоможуть тобі приготувати ніжні, соковиті та ситні ласощі. Тут є варіанти для легкої вечері, що не вимагають довгої підготовки, і вишуканіші страви, спеціально для урочистого вечора!
1. Кролик з аджикою
Відмінна страва з кролика для тих, хто любить поєднання ніжного м’яса та гострувату, пікантну приправу.
Тобі знадобиться: 400 г кролика, 100 г аджики, 30 мг соняшникової олії, спеції за смаком.
Приготування: Наріж м’ясо на шматочки середнього розміру і виклади на деко. Полів зверху аджикою та маслом, посоліть та поперчіть. Візьми лист фольги і приклади зверху так, щоб повітря не могло вільно потрапляти всередину форми. Випікай при 200 градусах протягом однієї години.
Дивіться також: Меню на Новий рік 2021 – найкращі рецепти страв, що приготувати на новорічний стіл
2. Кролик у сметані
М’ясо кролика чудово насичує та дарує бадьорість на весь день, не обтяжуючи шлунок.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кролика, 1 болгарський перець, цибулина, 100 мл жирної сметани, 50 г вершкового масла, прянощі за бажанням.
Приготування: Обсмаж цибулю на вершковому маслі, додай спеції. Наріж тушку на порційні шматочки, виклади на сковороду до цибулі і жар протягом 20-25 хвилин, поки не випарується сік. Додай дрібнонарізаний перець, пару ложок води, накрий кришкою та туші до готовності м’яса. Влий сметану, добре перемішай і потримай інгредієнти на вогні під кришкою ще 15-20 хвилин.
Страви з кролика в духовці і не тільки: прості рецепти для всієї родини
Кроляче м'ясо вважається одним з найпростіших у приготуванні продуктів.
М'ясо кролика - дієтичний продукт, який можна готувати по-різному. Воно набагато корисніше, ніж яловичина або свинина, але досить ситне, щоб сподобалося навіть самому ненаситному члену сім'ї.
Раніше ми розповідали, що приготувати з курячої печінки, а сьогодні поділимося рецептами страв з кролика.
Кролик в сметані - класичний рецепт страви
- кролик - 1 шт;
- сметана - 200 гр;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- борошно - 4 ст.л;
- вершкове масло - 100 гр;
- лавровий лист - 2 шт;
- суміш перців - 1 ч.л;
- часник - 2-3 зубчики;
- сіль - за смаком.
Кролячу тушку помити, осушити, нарізати невеликими порціями. Посолити, поперчити, перемішати. Лук очистити і дрібно нарізати. Часник подрібнити в часничниці. Кожен шматочок кролика обваляти в борошні.
Розігріти на сковороді олію, викласти м'ясо і обсмажити з усіх боків 5-7 хвилин. Взяти казанок і готове м'ясо скласти в нього.
Викласти цибулю на сковороду, обсмажити, помішуючи. Потім вилити дві склянки холодної кип'яченої води і перемішати. Залити цією сумішшю м'ясо, накрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин. Додати лавровий лист, сметану, долити води так, щоб соус повністю покривав м'ясо. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додати подрібнений часник і настоювати блюдо 10-15 хвилин.
Тушкований кролик - рецепт з овочами
- кролик - 1 кг;
- картопля - 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- морква - 1 шт;
- солодкий перець - 1 шт;
- томати свіжі або у власному соку - 350 гр;
- сіль, перець - за смаком;
- сушена петрушка - 0.5 ч.л;
- сушений кріп - 0.5 ч.л;
- базилік сушений - 0.5 ч.л;
- тархун сушений - 0.5 ч.л;
- рослинне масло.
М'ясо кролика промити, нарізати на порційні шматки. Осушити за допомогою паперових рушників, посолити, поперчити, перемішати. Овочі очистити. Картоплю нарізати кубиками, помідори - смужками, цибулю - півкільцями, моркву - кружечками.
Читайте також Сосиски в тісті: рецепти ароматної домашньої випічки Всі овочі з'єднати, посолити, поперчити, додати рослинне масло і трави. Поставити розігріватися духовку і залишити овочі настоятися.
На дно форми для запікання налити рослинного масла, викласти овочі, потім - м'ясо. Зверху покласти томати і влити на дно 100-150 мл води. Обернути форму фольгою і запікати 1 годину при 180°C.
Рецепт кролика в мультиварці з чорносливом
- кролик - 1 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- кетчуп - 2 ст.л;
- гірчиця - 1 ч.л;
- чорнослив без кісточок - 100 гр;
- сметана - 2 ст.л;
- масло рослинне;
- сіль, перець - за смаком.
Тушку кролика промити, обсушити і розібрати на порційні шматки. Виставити мультиварку на режим "Жарка" і 30 хвилин готувати м'ясо, періодично перевертаючи.
Поки кролик готується, нарізати кубиками цибулю і натерти моркву на крупній тертці. Додати овочі в чашу мультиварки і обсмажувати ще 10 хвилин. Після закінчення режиму додати кетчуп, сметану, гірчицю, спеції. За бажанням можна засипати прянощі або трави. Про те, в чому користь спецій, і як їх вибирати, ми розповідали раніше.
Залити кролика кип'яченою водою на 2\3 і встановити режим "Тушкування" на 1.5 години. За півгодини до закінчення процесу додати в чашу мультиварки чорнослив.
Вас також може зацікавити: